מפנים ומבחוץ- מתכוננים ליום גשום

למרות שבמדינת ישראל רוב הימים הם ימים שהשמש זורחת בשמיים ויש לנו יותר ימים של עומסי חום וימים שרביים מימי גשם,  אנו עדיין צריכים להתכונן ולהיערך כנגד נזקים אפשריים שעשויים להתרחש בבית בעקבות גשם, רטיבות, רוח וקור.

שמונה חודשים של שמש בממוצע, זה מה שרב הישראלים מכירים. ואז אולי לקראת סוף נובמבר החורף טורח להגיע עם הופעה צנועה במיוחד ובנוסף לכל הוא עוד לוקח את הזמן עד שהוא מתניע באמת. אבל אז זה קורה, ועונת הגשמים מכה בנו באופן במפתיע וללא הכנה מוקדמת. הנה כמה בדיקות שרצוי לעשות בבית וטיפים לתחזוקה שוטפת נכונה יותר שמומלץ לעשות לפני שמתחילים הגשמים לרדת.  החלוקה הכללית צריכה להיות בדיקות שעורכים מחוץ לבית ובתוך הבית.

 

מחוץ לבית

בודקים את הגג – דבר ראשון שכדאי לבדוק הוא הגג. ראשית יש לוודא שהוא אטום כלומר ללא סדקים או שברים שיכולים להוות בעיה. שנית צריך לבדוק את הניקוז,  יש לוודא שהגג משופע מספיק על מנת לנקז את המים באופן אחיד מבלי שייווצרו שלוליות וגם שפתחי ניקוז רחבים מספיק וללא סתימות. דבר נוסף הוא שיש לוודא כי דודי השמש והקולטנים מותקנים לא מונחים על משטח הגג ישירות אלא יושבים על שכבת ציפוי או אריחים.

בכדי לשפר את האטימות בגג את מומלץ להשתמש בפוליגג של טמבור- ציפוי אקרילי גמיש שנוח מאוד ליישום והוא אוטם לחלוטין מפני נוזלים ובכך מונע נזקים עתידיים של רטיבות. מכיוון שהוא בגוון לבן אז השימוש בו גם חוסך את הצורך בשכבה של סיוד וגם משפר מאוד את הבידוד.

 

חיבורים –  דבר נוסף שצריך לוודא במהלך בדיקת תקינות של הגג הוא החיבור בין המעקה שמקיף את הגג למשטח שלו. החיבור בין השניים נקרא רולקה (קיטום). רולקה היא יציקת בטון עם גימור מעוגל שתפקידה לנתב ולסלק את המים המצטברים באזור החיבור של הגג והמעקה. מכיוון שזה אזור יותר רגיש מומלץ לוודא שכל היקף שטח החיבור אטום במידה שצריך לעשות תיקונים פוליגג הוא פתרון זמין וקל לשימוש, הרבה יותר פשוט ידידותי לסביבה ובטוח מאשר השימוש בזפת שיכול לגרום לכווית ופולט אדים מסרטנים.

 

בתוך הבית

אטימות חלונות –  אזור שמחבר בין המסגרת של החלון וקירות הבית גם כן חייב להיות אטום אחרת יכולים להיווצר כתמים של רטיבות. על מנת לאטום לגמרי או לתקן סדקים מומלץ להשתמש במילוי קצף כדוגמת פוליאוריתן 330. מלבד היותו נוח מאוד לשימוש, היתרון הבולט שלו  הוא שאחרי שלוש שעות במגע עם אוויר הוא מתייבש לגמרי ונוצר מבנה עמיד וקשיח. שיטת העבודה עם הקצף היא פשוטה מאוד, ראשית יש לוודא שהאזור עליו מיישמים את החומר הוא נקי משאריות של צבע וחומרי איטום, שומנים, אבק או לכלוך. לאחר שווידאנו שהמשטח נקי אנו נתיז את הקצף במקום הרצוי. כשעובדים עם הקצף חשוב לשמור על חלל מאוורר לעבוד עם כפפות, וכן, יש להתרחק ולהימנע מאש וחשמל.

 

צובעים נגד רטיבות –  כדי למנוע רטיבות צריך לתת לאזורים בבית שיותר 'מועדים לפורענות' יותר תשומת לב שמתבטאת בתחזוקה שוטפת על בסיס תדיר, והן האמבטיה או אזורים חשופים במיוחד לתנאי חוץ.  את האזורים האלו מומלץ לצבוע עם צבע שמונע הצטברות של עובש ופטריות. צבע מומלץ הוא סופרקריל, צבע שנועד לשימוש פנימי בחדרים ומושלם גם לשיפוץ בית. הצבע הוא אקרילי ובעל כושר כיסוי גבוה, מתייבש במהירות וקל לניקוי עם מטלית לחה, ניתן להשיג אותו במבחר עצום של צבעים. על מנת לדאוג לאטימות מרבית מומלץ למרוח שתי שכבות של צבע ולהמתין כ- 3 שעות בין שכבה לשכבה.

 

סילקון למילוי ידידותי –  מקום נוסף שעלול להיווצר בו עובש הוא אזור החיבור של קרמיקה וכלים סניטריים כמו אמבטיה כיור או אסלה. כדי למלא את האזורים הללו מומלץ להשתמש בחומר איטום סילקוני. את הסיליקון ניתן ליישם באמצעות אקדח הזרקה –  מזריקים את הסיליקון למרווחים ומיישרים על ידי סכין רטובה או שפכטל עדין. הייבוש של הסיליקון לוקח כ- 24 שעות, שבמהלכם יש להשאיר את החדר מאוורר. את הסיליקון ניתן להשיג בשני גוונים לבן ושקוף לפי הצורך.