כל מה שצריך לדעת על תחזוקת שערים חשמליים

שער חשמלי הוא פתרון מצוין לאבטחת סביבת המגורים או העסקים. שערים חשמליים מגיעים במגוון דגמים ומיוצרים מחומרי גלם שונים. מי שרוצה ליהנות מהשער לאורך שנים צריך להכיר את כללי התחזוקה הבסיסיים ולהשתמש בהם:

א. התאמת הצמחיה – במידה ואתם מתקינים שער חשמלי בקרבת צמחיה, עליכם לדאוג להרחקת שורשי העצים מהמסילה. עצים נוטים לצמוח במהירות והשורשים שלהם צוברים חוזק ועוצמה. עצים משתרשים מתחת לשערים חשמליים ועלולים להזיז את הבסיס. תזוזה של מספר סנטימטרים מהמיקום המקורי של בסיס השער גורמת לפגיעה בתנועת הסגירה והפתיחה. כדאי להרחיק מלכתחילה את השער החשמלי מעצים וצמחיה, אולם בשגרה יש להקפיד על כך שלא יצמחו שורשים מתחת למסילות.

ב. מים, אבק וחרקים – רוב הבעיות המצטברות על גבי שערים חשמליים נוצרות בגלל חשיפה ישירה למים, אבק וחרקים. הקפידו על פעולות הדברה תקופתיות וודאו שהשער אטום לחלוטין מפני נזקים מן הסוג הזה. זכרו לאטום גם את אמצעי התפעול והבקרה החשמליים של השער.

ג. פגעי מזג אוויר – במדינה חמה כמו ישראל יש למנוע חשיפה ישירה של השער החשמלי לשמש. אפשר לעשות זאת בקלות באמצעות התקנת סוככים או רשת צל. פגעי מזג האוויר מונעים את הפעילות התקינה של השער וגורמים נזקים בלתי הפיכים גם לבסיס ולמערכת הבקרה.

 

כך תוכלו למנוע הוצאות תחזוקה מיותרות

החשש העיקרי של רוב בעלי השערים הוא מפני הוצאות תחזוקה של מאות ואלפי שקלים. אפשר לחסוך את הוצאות התחזוקה הללו אם בוחרים היטב את השער המתאים. יש הבדלים משמעותיים בין שערים של בתים חשמליים, עסקים, בנייני משרדים וכדומה. המטרה של הלקוח צריכה להיות התאמה אישית של השער ובחירת גודל, עיצוב ומנגנון הפעלה. יש שערים חשמליים הנפתחים לצדדים לעומת שערים הנפתחים כלפי מעלה. שערים מתרוממים לא מתאימים לכל מקום בגלל שהם דורשים תפעול שונה, לעומת שערי הזזה שמחייבים יצירת נישה בתוך הקיר.

לסיכום, תחזוקה של שער חשמלי מתחילה עוד לפני ההתקנה. בהמשך יש להסיר שורשי עצים, לנקות מפני אבק וחרקים ולהגן מהשמש.